Certeso

Begeleiding naar een brandveilige onderneming

Brandveiligheid is zo’n uitgebreid begrip dat je soms niet meer weet waar precies te beginnen. Hier en daar zijn er wel zaken in orde gebracht, maar vaak is er nog wel wat werk aan de winkel. De prioriteiten bepalen op vlak van brandveiligheid is zonder uitgebreide kennis niet eenvoudig. Daarom begeleiden we je met onze kennis en ervaring naar een brandveilige onderneming.

Begeleiding na risicoanalyse brand

Wanneer je een risicoanalyse brand laat uitvoeren krijg je een verslag met de waarnemingen. Echter zijn deze verslagen niet altijd even duidelijk over waar nu net de prioriteit ligt, en wat je dus het best als eerste aanpakt. Met als gevolg dat het zonder ervaring moeilijk is om in te schatten welk budget tegenover bepaalde te nemen maatregelen staat. Zo gebeurt het vaak dat er kostbaar budget wordt gegeven aan maatregelen die niet onmiddellijk een effect zullen hebben op de algemene brandveiligheid, wat natuurlijk erg jammer is. 

Begeleiding na brandweerrapport

In een aantal gevallen zal je bezoek van de brandweer krijgen voor een controle op de brandveiligheid van jouw gebouw. Dan zal de brandweer oordelen of het gebouw voldoende brandveilig is. Nadien ontvang je een brandweerrapport. Hierin kunnen adviezen staan of dringende maatregelen. Deze maatregelen moeten vaak genomen worden binnen een bepaalde termijn, anders mag je jouw zaak misschien niet openen of kan het zijn dat je (tijdelijk) moet sluiten.

begeleiding brandveiligheid

Wat houdt begeleiding in?

  1. We vertrekken vanuit het verslag van een risicoanalyse brand of het brandweerrapport
  2. Op basis van het verslag of rapport werken we een stappenplan uit naar een brandveilige onderneming
  3. Daarna bekijken we samen wat de grootste prioriteiten zijn om tot een brandveilige onderneming te komen
  4. Op basis van de prioriteit en het beschikbare budget beslissen we welke maatregelen eerst te nemen zijn
  5. Ten slotte zorgt Certeso ervoor dat de gekozen maatregelen uitgevoerd worden binnen de afgesproken termijn

De voordelen op een rijtje

Weet je niet waar te beginnen?

Liet je een risicoanalyse brand uitvoeren of ontving je een brandweerrapport en weet je niet wat eerst aan te pakken? Met onze kennis en ervaring ondersteunen we je niet enkel bij selecteren van de prioriteiten op vlak van brandveiligheid, maar ook bij het correct uitvoeren van de maatregelen.