Certeso

Nood aan een duidelijk interventiedossier?

Het is wettelijk verplicht om een interventiedossier op te stellen. Zo heeft uw brandweerzone meteen al uw gegevens bij de hand. De informatie in het dossier moet de brandweer helpen om snel te reageren tijdens een incident. Is uw dossier duidelijk en conform opgesteld?

Waarom een interventiedossier?

Interventiedossier opstellenEen duidelijk interventiedossier is vooral belangrijk voor de brandweer. Als er brand is, is er geen tijd te verliezen. Daar komt het interventiedossier goed van pas. Het dossier geeft hen op voorhand alle belangrijke informatie over het gebouw dat cruciaal is tijdens een interventie. Zoals bijvoorbeeld: hoe ze het snelst de site kunnen bereiken en wat de indeling is van het gebouw. Op die manier kunnen ze snel en efficiënt ingrijpen.

Ook verplicht voor jou?

In principe moet elke werkgever een interventiedossier voorzien. Vooral gebouwen en organisaties met een hoog risico maken best zo snel mogelijk een interventiedossier op. Dan denk je meteen aan bedrijven met gevaarlijke stoffen. Maar ook publieke plaatsen waar dus vaak veel mensen aanwezig zijn, vormen een hoger risico. Scholen, ziekenhuizen, en openbare ruimtes zoals gemeentehuizen en bibliotheken zorgen dus best voor een interventiedossier.

Een interventiedossier nodig?

Wilt u graag...

Dankzij onze jaren ervaring met de brandweer weten we exact wat de brandweer nodig heeft voor een snelle interventie. Met onze eigen software genereren wij uw dossier volledig conform met de wetgeving.

Zo maken wij uw interventiedossier

In Safety Reports verzamelen we alle gegevens van het gebouw en de omgeving rondom. Op basis daarvan tekenen we de plannen en vullen we bijkomende informatie aan. Als er extra informatie nodig is, brengen we een bezoek aan de site. Op basis van deze data genereren we met de software uw dossier volledig conform met de wetgeving.

Offerte aanvragen

Hulp nodig?
  • Interventiedossier
  • Evacuatieplannen
  • Brandblussers
  • Signalisatie