Certeso

Safety Plan

Wat zijn uw taken tijdens een incident? Bij nood is het niet vanzelfsprekend om snel in actie te komen en de juiste mensen te verwittigen en in te schakelen. Met Safety Plan, onze incident management software, veranderen we deze situatie helemaal.

Eindelijk, een dynamisch noodplan

Wilt u tijdens een incident...

Dan moet je Safety Plan eens uitproberen. Omdat al de nodige informatie is verzameld op één plaats, verloopt elk incident zoals het hoort. 

Safety Plan, zo werkt het

Dankzij het handige online systeem heeft u snel een overzicht over uw locatie(s). Alle belangrijke documenten en contactpersonen kan je snel raadplegen op één plaats. Je stelt op voorhand scenario’s van noodsituaties op waarin je vastlegt wie wat precies doet. Dit maakt het makkelijk om tijdens een echt incident het scenario te kiezen dat past bij de situatie. Zo weet iedereen meteen zijn of haar taak. Ook de ontwikkeling van het incident is eenvoudig op te volgen door de berichten en meldingen op het dashboard. 

Safety Plan voor scholen, internaat

Volgens de actuele welzijnswet moet elke school een actueel noodplan bezitten (KB van 22 mei 2019 betreffende noodplanning en het beheer van noodsituaties). In het noodplan verzamel je alle belangrijke informatie (voor jou en voor de hulpdiensten) en bereid je de school voor op een noodsituatie. Volgende info kan best in je noodplan verwerken:

– Contactgegevens van crisisteam, interventieploeg, hulpverleneners, brandweer, politie,…
– Inplantingsplan van de school en de omgeving
– Grondplan van het schoolterrein
– Verdiepingsplannen van de school
– Uitwerken van verschillende noodscenario’s met mogelijke acties (wie doet wat)
– Nazorg (wat is de schade, dossier voor verzekering,…)

Op papier is dit meteen al een hele bundel. Tijdens een crisissituatie is het daarom handig om al deze gegevens in te geven in Safety Plan. Zo heb je heel snel een duidelijk overzicht. Safety Plan werkt ook op een mobiele tablet, waardoor je alle informatie dus overal mee naartoe kan nemen.