Hulp nodig met het Digitaal Interventie Plan? (DIP)

Samen met de brandweer werkten wij bij Certeso twee jaar aan de ontwikkeling van het Digitaal Interventieplan. De toepassing vergemakkelijkt de samenwerking tussen de brandweer en exploitant, jij dus. Het resultaat? Een verminderde werklast voor hulpverleningszones en een garantie op een snelle interventie.

Wat is DIP?

Het interventiedossier is vooral belangrijk voor de brandweer. Dankzij de informatie die jij hen geeft, kunnen ze dus op de juiste manier reageren. Veel brandweerzones maken gebruik van digitale platformen waarin ze alle informatie verzamelen. Zo gebruiken ondertussen al 13 hulpverleningszones in Vlaanderen ons Digitaal Interventieplan

DIP

Wat is het interventiedossier precies?

Het interventiedossier is verplicht voor elke werkgever en zorgt ervoor dat de brandweer snel hulp kan verlenen bij een incident. In het dossier kan de brandweer belangrijke en misschien wel cruciale informatie vinden over het gebouw. Zoals bijvoorbeeld waar er toegangen zijn, welke blusmiddelen of gevaren er zijn, enz. Gebouwen met een hoog risico (gevaarlijke stoffen, veel mensen,..) laten zeker best zo snel mogelijk een interventiedossier opmaken.

Waarom een digitaal interventiedossier?

Elke brandweerzone heeft zo zijn eigen wensen als het gaat om de opmaak van een interventiedossier.  Tijdens een incident moet een brandweerman het dossier snel kunnen lezen, aangezien er vaak niet veel tijd is. Daarom gebruiken veel brandweerzones momenteel het computerprogramma DIP. Hierin kan jij als eigenaar van de vestiging alle nodige gegevens makkelijk invullen. Daardoor kan de brandweer met één klik op de knop een interventiedossier maken. Hierdoor is je interventieplan ook digitaal beschikbaar. Een aanpassing is dus snel gebeurd. 

Uitnodiging ontvangen van DIP?

Heb jij een uitnodiging gekregen (via mail) van jouw lokale brandweerzone om het dossier te vervolledigen? Dan ben jij volgens de brandweer een grote prioriteit als het gaat om brandveiligheid (extra risico). Zoals bijvoorbeeld openbare plaatsen (gemeentehuis, scholen,…) of bedrijven in SEVESO sector. Ontbreekt het je de kennis of de tijd om het dossier te vervolledigen? Dan helpen wij jou graag. Geef ons dan hierboven via het formulier een seintje.

Aangesloten zones

Certeso
Digitaal Interventieplan
Digitaal Interventieplan

© 2020 Certeso
Alle rechten voorbehouden

info@certeso.com
+32 11 20 10 51

Industriepark 1003
3545 Halen

Disclaimer en privacy
BTW: BE0463 433 039