Certeso blog

heeft een retailer een brandpreventiedossier nodig

Een brandpreventiedossier: je hebt er als retailer of preventieadviseur vast en zeker al over gehoord. Maar waarom zou je dit dossier moeten opmaken? Hier zijn vijf goede redenen om een brandpreventiedossier te voorzien in uw winkels.

1. Wettelijk verplicht

Op 28 maart 2014 verscheen het Koninklijk Besluit over brandpreventie op de arbeidsplaatsen. Dit KB verplicht iedere werkgever om een brandpreventiedossier ter beschikking te stellen.

2. Een gewaarschuwd man is...

…er twee waard. Een brandpreventiedossier verricht geen wonderen. Maar het helpt incidenten te voorkomen en het kan er ook voor zorgen dat de hulpdiensten hun werk zo snel mogelijk kunnen uitvoeren. Zo worden er mogelijk schade en levens gespaard. Voor een vlotte interventie kan je dus best een brandpreventiedossier opstellen.

Brandpreventiedossier voor retailer

3. Voor personeel én bezoekers

De meeste werkgevers stellen een brandpreventiedossier op om de schade te beperken aan het gebouw, zichzelf en het personeel. Maar de retailsector telt er nog een grote risicogroep bij: hun klanten. Niet enkel sta je in voor de veiligheid van jezelf en het aanwezige personeel. Ook de talrijke bezoekers moet je behoeden voor gevaar. Reden te meer dus om goed voorbereid te zijn en een brandpreventiedossier te voorzien.

4. Niet enkel de winkel

Als retailer moet je niet enkel de winkel behoeden voor brand. Vaak zijn er nog veel meer ruimtes die minstens even belangrijk zijn. Zo heb je eventueel nog een ruimte waar je werknemers kunnen pauzeren, maar ook misschien een grote stock van uw producten. Bij een brand in de stockruimte kunnen de kosten al snel hoog oplopen. 

5. Veiligheidsgevoel van uw klanten

Mensen willen zich de dag van vandaag vooral veilig voelen. Voor uw bezoekers is het aangenaam om te weten dat uw winkelpand helemaal in orde is op het vlak van brandveiligheid. Zo kunnen ze met een gerust hart winkelen.

weten over het brandpreventiedossier?
Nog meer artikels

© 2020 Certeso
Alle rechten voorbehouden

info@certeso.com
+32 11 20 10 51

Industriepark 1003
3545 Halen

Disclaimer en privacy
BTW: BE0463 433 039